Hos.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
 

ROBOTLAB med våra mer avancerade robotar!

Vad sägs om att måla med en robot eller få en robot att agera likt en självkörande bil?

Du får en genomgång av våra mer avancerade robotar som alla har spännande funktioner och sensorer.
Robotar som kan programmeras och styras med enkla instruktioner till mer avancerad text- och blockprogrammering.
Under webbinariet har du även möjlighet att via chatt ställa frågor till pedagogerna. Lär dig mer om dess olika egenskaper och få "Hands-On tips" på hur du kan använda dessa robotar i din verksamhet. 
Men framför allt får du med dig olika tips och idéer för att kunna vara mer kreativ med de robotar du kanske redan har eller är nyfiken på att köpa in.

Robotar du får träffa:
Sphero BOLT, Dash, Cue, Ozobot och Root
 
Valbara dagar och tider:
Torsdagen den 11 februari kl. 09.00-10.00
Fredagen den 12 februari kl. 14.00-15.00
 
Anmäl dig senast den 9 februari 2021.
Webbinariet är kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams.

 

Kunskap, inspiration och hands-on -
Vi kommer till er eller besöker er digitalt!

Säkra din plats till utbildning nu. Boka en digital workshop och låt oss mötas digitalt!

Vi erbjuder workshops och utbildningar för mindre såväl större grupper, arbetslag, skola/förskola och kommun - på plats eller digitalt.

Anmäl ert intresse i formuläret nedan så berättar vi mer vad vi kan göra specifikt för er!

 
 

Workshops och utbildningar

Vi inspirerar och utbildar pedagoger i programmering, digitala verktyg och kreativt skapande med tekniskt och naturvetenskapligt fokus. Boka en skräddarsydd utbildning för hela er enhet - mindre såväl större grupper, arbetslag, skola/förskola och kommun.

Vårt mål är att visa hur man på ett praktiskt sätt kan använda digitala verktyg i skola och förskola. Våra workshops är verksamhetsnära och anpassas efter deltagarnas förkunskaper. De praktiska övningarna är ämnesintegrerade och kopplade till styrdokument som åligger förskola och skola. 
 
 

Covid-19

Vi på Hands-On Science följer Folkhälsomyndighetens samtliga rekommendationer och uppdateringar kring Covid-19.

För att minska smittspridning vid utbildningstillfället:
 • Vi på Hands-On Science försäkrar er om att ni kommer mötas av friska workshopsledare.
 • Vi ombesörjer en god handhygien med tillgång till handtvätt samt handsprit för samtliga deltagare. 
 • Allt material samt produkter rengöres samt spritas noggrant innan och efter.
 • Deltagare med sjukdomssymtom, även lindriga sådana bör inte närvara.
Vi reserverar oss för att bokade workshops kan komma att behövas bokas om, alternativt skräddarsys till en workshop där vi möts digitalt.
Exempel på workshops
 • Digitalisering i förskolan - Sensoriska och interaktiva miljöer

  Målgrupp: förskola

  Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan.
  I den här workshopen får du inspiration till hur du i undervisningen kan utforska och skapa med nya digitala verktyg, som komplement till vårt fysiska material. Du får utveckla din digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnens.
  Tillsammans skapar vi en fysisk och interaktiv lek- och lärmiljö. Vi kommer att testa olika digitala verktyg som kan bli en naturlig del för dig som arbetar i förskolan. Lärmiljön blir sedan interaktiv med hjälp av Makey Makey, Scratch och Green Screen. Efter workshopen får du med dig konkreta exempel, tips och idéer för fortsatt arbete på din förskola. • Digitalt berättande med Green Screen och Stop Motion

  Målgrupp: förskola, fritidshem och skola
  Den här kursen vänder sig till dig som är verksam i förskola/skola och är nyfiken på hur du kan arbeta med animeringstekniken Stop Motion och Green Screenteknik i din undervisning.
  Redovisa om Egypten framför pyramiderna, sväva i rymden, diskutera "Fake News" och hur bilder kan manipuleras. Hur kan ny teknik ta oss till platser vi annars aldrig skulle besöka?
  I vår mobila Green Screenstudio får du prova Green Screenteknik, testa ljussättning och få tips på hur du kan skapa en egen Green Screenlösning. Vi berör ämnet upphovsrätt och hur du kan hämta och hantera bilder från nätet. Vi kommer att visa hur du enkelt skapar film medStop Motion samt går igenom redigeringsteknik i iMovie.
  Du kommer att lämna kursen med inspiration och användbara tips för att enkelt komma igång med digitalt skapande och berättande på din förskola/skola. • Programmera med Scratch

  Målgrupp: skola och fritidshem
  Har du arbetat med Scratch? Vi har verktygen som tar dig vidare!
  Skapa med Makey Makey! Spelkontroller, musikinstrument eller skapa interaktiva berättelser. Få grundläggande STEAM-kunskap med LEGO® Education SPIKE™ Prime. Vi går igenom Scratch fulla kapacitet och du får med dig massor av tips och idéer om hur Scratch kan bli ett komplett digitalt verktyg i ditt klassrum. Du får lektionsupplägg och tips på ämnesövergripande arbetssätt som passar både skola och fritidshem. Efter kursen har du ett helhetsgrepp kring Scratch och hur du kan skapa progression i elevernas lärande.


 • LEGO® Education

  Vi utbildar inom hela LEGO® Educations sortiment!
  LEGO® Education erbjuder praktiska, ämnesövergripande STEAM-lösningar. Allt utvecklat för att hjälpa eleverna att uppnå läroplanens mål – från förskolan till gymnasiet. Exempel på vad en workshop kan innehålla:
  • Programmera en robot med LEGO® MINDSTORMS®
  • Grunderna i programmering och kodning med LEGO® Education WeDo 2.0
  • Grundläggande STEAM-kunskap med LEGO® Education SPIKE™ Prime
  • Programmera LEGO® Education Kodningsexpressen tillsammans med de yngsta barnen.
  Vi skräddarsyr en LEGO® Education workshop för din enhet! Kontakta oss så berättar vi mer vad vi kan göra specifikt för er.


 
Följ oss digitalt!
Lektionsplaneringar, guider, tips och idéer
 
 
 
 
 
 
 
Hospedagogerna
 

Sofia berättar...
"Vi vill ge dig inspiration till hur du i undervisningen i både förskola och skola
kan utforska och skapa med digitala verktyg. Det digitala blir ett komplement till fysiskt lärmaterial. Du får utveckla din digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnans." 
Sofia Winerdal
Utbildningsansvarig, lärare & IKT-utvecklare
Hands-On Science


 
Richard berättar...
“Låt skapande och kreativitet bli en del av hela skoldagen! Med våra öppna skräddarsydda eller digitala workshops fyller du på din "kodportfölj" till bredden och kan arbeta med programmering både analogt och digitalt. Vi står redo för din skull!" 
Richard Duncan
Utbildare, IT-pedagog & IKT-ansvarig
Hands-On Science
 
 
Kombinera workshop med materiallåda!
Det låter väl som en bra lösning? Vi har lådor som passar våra fortbildningar i programmering och digitala verktyg i skola och förskola. 
 
 
 

Kontakta oss på kurs@hos.se eller