|
Start | Falu Fängelse, Falun
 

Välkommen på våra instalives, webbinarier och labb!

 

Hospedagogens instalives, webbinarier och labb ger dig som deltagare inspiration, vägledning och kreativa hands-on tips!

Vi tittar närmare på produkter du kanske redan har i din verksamhet eller som du är nyfiken på och vill veta mer om. Webbinariet sker digitalt i ett öppet forum via Microsoft Teams på utvalda datum och är helt kostnadsfritt. Boka dig för ett webbinar, håll utkik efter kommande webbinarier - Eller ta del av ett inspelat webbinar! Du hittar dem här nedan.
 
 

Kommande live och labb!

 
 
 

INSTALIVE med
PEDAGOGISK ISCENSÄTTNING

5 december, kl. 15.00- 16.00

Välkommen på besök hos Kelly Mills Kallin, förskollärare och ateljerista. Kellys drivraft är att bedriva en levande ateljékultur där barns berättande och tankar står i fokus. Hon driver instagramkontot pedagogisk_iscensattning, där hon bland annat visar hur du kan duka upp och iscensätta mötesplatser. Hon bjuder även in till olika undervisningstillfällen med fokus på att utforska med alla sinnen!

Instalives är kostnadsfritt och sker via Instagram Live. Under ett live får du inspiration i hur du arbetar i olika pedagogiska miljöer. Ta del av livesändningen på Lekolars instagramkonto @lekolar.se

 
 

EXPERIMENTLABB - Teknik "Teknikgrytan"

Håll utkik efter datum och tid!

 
 

EXPERIMENTLABB - Geologi & astronomi "Rymdstenen"

Håll utkik efter datum och tid!

 

Titta på våra inspelade webbinarier och labb när du vill!

 
Se SPHEROLABBET här!

SPHEROLABB - Koda, spela och upptäck!

Den programmerbara robotbollen är enkel för nybörjare, men kan också användas av den mer avancerade användaren, på grund av ett varierat och roligt programmeringssätt. Vi visar dig massor av aktivitetstips och förslag på lektionsupplägg som du kan använda i din undervisning. Bolt som golvrobot, Bolt i vatten eller som målarpensel? Här kommer du få förståelse för hur du kan använda Sphero Bolt som en del i ett större STEAM-projekt. Häng med på en härlig timme med roboten som passar alla!

 

 
Se BLUEBOTLABB 2 här!

BLUEBOTLABB - Tips med nygammal favorit!

Under en timme får du massor av inspiration av pedagogerna på Hands-On Science. Vår bästa kompis är tillbaka i en uppdaterad version! Lär dig allt om favoritrobotarna Bee-Bot och Blue-Bot. Under en timme får du bekanta dig med de enkla men avancerade robotarna som passar både för förskola och skola. Du får lära dig grunderna i programmering tillsammans med robotarna samt en massa roliga och lärorika undervisningstips! Integrera robotarna i skolans alla ämnen eller gå på äventyr med Blue-Bot i förskolan

 

 
Se GREENSCREENLABB 2 här!

GREENSCREENLABB - Vi tar nästa steg!

Ett fördjupande labb i tekniken Green Screen.
Följ med på en timme av massa kreativa, fördjupande och roliga tips! Bl.a. ger vi oss ut på en svindlande planka och svävar fritt ovan hustaken. Vi kliver in i skärmen och gör oss själva till en massa kopior i samma bild och vi visar hur du kan arbeta lager i lager. I detta labb tar vi nästa steg in i tekniken.

 

 
Se EXPERIMENTLABB - Soltrappan här!

EXPERIMENTLABB - Biologi "Soltrappan"

Labbet som bjuder på enkla undersökningar i ämnet biologi!
Under en timme bjuder vi på många inspirerande biologiundersökningar från populära boken Soltrappan – där experimenten är verksamhetsnära med kopplingar till skolan och förskolans läroplan. Vi ger dig som arbetar i skola och förskola massor av tips och idéer på hur du kan arbeta laborativt och hands-on med biologiundersökningar och experiment. Till Biologilabbet tillkommer även en del experimentfilmer som finns på Youtube och på vår Experimentsida. Filmerna är anpassade för barn och kan därmed bli del av undervisningen. 

 

 

 
Se EXPERIMENTLABB - Russinhissen här!

EXPERIMENTLABB - Fysik och kemi "Russinhissen"

Labbet som bjuder på mängder av inspirerande fysik- och kemiundersökningar!
Fysik och kemi finns överallt runt omkring oss - och barn i förskolan och elever i grundskolan brukar uppskatta att få undersöka hur saker och ting fungerar och är konstruerade. Under en timme visar vi på enkla och praktiska experiment och undersökningar samt ger tips på hur du kan undervisa hands-on i ämnena på din förskola eller skola. Experimenten kommer från populära boken Russinhissen och är verksamhetsnära med kopplingar till förskolan och skolans läroplan. Målgrupp förskola, skola och fritidshem. 

Läs mer om experiment!

Här hittar du inspiration till experimenterande, undersökande och upptäckande med barn i förskolan och skolans tidiga åldrar!

 
Se LOOSEPARTSLABB här!

LOOSEPARTSLABB - Lösa delar som förundrar!

Tillsammans med Katinka Vikingsen (förskolenörd, universitetsadjunkt och författare till bl a boken "Rum för lärande") bekantar du dig med looseparts. Vad är det? och hur kan det iscensättas och användas i förskolan?
Udda, autentiska objekt har alltid intresserat och haft en speciell dragningskraft på barn och lockar ofta och mycket mer än färdiga leksaker. Katinka går igenom grunderna och du får med dig mängder med tips och idéer hur du skall tänka för att göra looseparts till användbart, tillgängligt, inbjudande och estetiskt.
 
Se ALLA inspelade labb här!
 
 

Välkommen till en sensorisk upplevelse i vårt showroom!

Söker du inspiration och kunskap till din förskola, skola eller fritidsverksamhet? Ta med arbetsgruppen eller kollegorna och besök oss i vårt härliga showroom i Bromma. Utforska och djupdyk i en fantastisk sensorisk miljö - där alla sinnen stimuleras. Testa robotar, Green Screen och få kunskap om digitalt- och analogt lärande.

Vill du veta mer och boka in ett besök? Välkommen att kontakta vår pedagogiska expert Sofia Winerdal.
 

Workshops och utbildningar - på plats eller digitalt! 

Kunskap, inspiration och hands-on!

Hands-On Science har verksamhetsnära utbildningar som anpassas efter era önskemål och deltagarnas förkunskaper.
 
Vi erbjuder workshops, föreläsningar och webbinarier där vi inspirerar och utbildar dig som pedagog. Vi är specialister inom programmering, digitala verktyg och kreativt skapande med naturvetenskapligt fokus. Vårt mål är att visa hur du på ett praktiskt sätt kan använda digitala verktyg i skola och förskola. Vi kan även inspirera dig till att skapa kreativa, sensoriska lärmiljöer som är anpassade till din enhet. Våra workshops bygger på praktiska övningar som är hands-on, ämnesintegrerade och kopplade till styrdokument som åligger förskola och skola. Vi skräddarsyr gärna en workshop för hela din enhet - mindre såväl större grupper, arbetslag, skola, förskola och kommun - på plats eller digitalt! Tveka inte att höra av dig till vår pedagogiska expert Sofia Winerdal.
 
 
 
 

Säg hej till våra pedagoger Sofia och Richard!

Sofia Winerdal är i grunden lärare och har stor erfarenhet av undervisning i grundskolan. Hon arbetade tidigare som IKT-ansvarig och hade som uppdrag att implementera digitala verktyg som en naturlig del av skola och förskola. Sofia har en genuint intresse för att skapa digitala lärmiljöer, sinnesrum och för programmering i skolan och förskolan. Hon brinner för en mer jämlik digitalisering av utbildningsväsendet och drivs av att alla pedagoger ska ha samma rätt till fortbildning och tillgång till de verktyg och pedagogiska koncept de behöver för att bedriva en inkluderande undervisning. Sedan 2016 arbetar Sofia som pedagog och utbildningsansvarig på Hands-On Science. Sofias Linkedin-profil

Sofia Winerdal
Pedagogisk expert
 
 
Richard Duncan har stor erfarenhet från fritidshemmen i Nacka Kommun där digitala verktyg var ett naturligt inslag i undervisningen, hans uppdrag var att öka elevers och lärares digitala kompetens. Richard är sedan 2018 STEAM-expert på Hands-On Science och brinner för att STEAM-verktyg ska bli en naturlig del för barn och elever under hela skol- eller förskoledagen.

Richard Duncan
LEGO® Educaton Teacher Trainer & STEAM-Expert
 
 

Följ oss digitalt!

Följ oss i våra sociala kanaler och få massor med lektionsplaneringar, guider, tips och idéer.

Här har vi även tävlingar med jämna mellanrum - med fina priser.

 
 
 

Kombinera workshop och utbildning med material!

Det låter väl som en bra lösning?
Vi hjälper dig att sätta ihop en komplett paket
som passar våra utbildningar för skola och förskola.