NTA Fjärilar 
 

FJÄRILAR för NTA-projektet Fjärilars liv 

     

För att arbeta med klassuppsättningen med 33 larver behöver du ha gått NTA-utbildningen i Fjärilens liv. Beställning av NTA kuponger görs via telefon eller mail till oss. Observera att du inte kan beställa dessa kuponger via e-butiken.
08-564 714 42
order@hos.se

Om du saknar utbildningen men ändå vill arbeta med fjärilens liv rekommenderar vi vår enkla startsats med artikelnummer 01-001. Den beställer du i vår e-butik.

 

Information för NTA samordnare

Behöver du beställa en utbildningssats eller värdekuponger till NTA-temat Fjärilars liv? Hämta information här

 

Information för lärare som arbetar med NTA-temat Fjärilars liv

Här hittar du information om hur gör för att beställa larver och vilka tider som är lämpliga för att arbeta med fjärilar: information 2019

Om du har en gul värdekupong registrerar du den på www.insectlore.co.uk/vouchers

Viktigt att tänka på:  

Tänk på att lov och långhelger inte bör sammanfalla med fjärilsodlingen. Beräkna en utvecklingstid på mellan 3-4 veckor (temperaturberoende) från att ni fått era larver. Larverna skickas från vår leverantör Insect Lore i England. Ungefärlig transporttid är 4-6 dagar.

När dina larver skickats från England kommer du få ett mail från Insect Lore med information om spårning.
Här kan du skriva ut en PDF med instruktioner om hur du bokar din värdekod.


Spåra paket


Informera vaktmästare, expeditionen och kollegor att ni väntar levande material som behövs tas om hand. Det är lätt att någon tar emot ett paket som sedan blir liggande flera dagar.
Ibland händer det att paket inte körs ut till skolan/ förskolan utan hamnar på något utlämningsställe. Har ni inte fått era larver inom 8 dagar kan ni skicka ett mail till InsectLore i England på hello@insectlore.co.uk . Kom ihåg att ange er kod samt att skriva på engelska. Tips på hur ni kan skriva finns här.

Vill du veta mer om NTA projektet:
 


 

 

Du behöver ha Adobe Reader installerat på din dator för att läsa och skriva ut pdf-filer.

 

 

Har du ytterligare frågor:

Tel 08-564 714 42.
e-post: info@hos.se