|
Micro:bit enviro

Micro:bit enviro

Art. nr: 114143
Upplev världen med enviro:bit! Laddad med sensorer för luft, väder, färg, ljus och ljud.
Läs mer
 
312 kr exkl. moms
 
 
 
Finns i lager
 
 

Information

Upplev världen med enviro:bit! Laddad med sensorer för luft och väder, färg, ljus och ljud. Sätts direkt på din micro:bit.
Anslut din micro:bit i kantkontakten på enviro:bit, koda sedan med den blockbaserade Microsoft MakeCode redigeraren, eller med MicroPython i Mu. Sensorerna passar väldigt bra med LED-matrisen på micro:bit, vilket gör att du kan göra avläsningar av sensorer eller få lysdioderna att reagera på t ex ljud.
Levereras fullständigt monterad och redo att användas BME280 temperatur-, tryck- och fuktighetsgivare TCS3472 ljus- och färgsensor MEMS mikrofon Kompatibel med micro:bit Microsoft MakeCode och MicroPython support Ingen lödning krävs
Programvara
Du kan koda enviro:bit med den blockbaserade Microsoft MakeCode-redigeraren, då kommer du igång med att använda sensoravläsningar från enviro:bit. Om du vill dyka djupare, kan du använda MicroPython i Mu kod-redigeraren.
För att lägga till enviro:bit biblioteket i MakeCode, klicka på kugghjulet längst upp till höger, sedan "Lägg till paket" och sök sedan efter "envirobit". Du hittar fullständiga instruktioner i GitHub biblioteket.
MicroPython-biblioteket för enviro:bit finns också tillgängligt på GitHub, med fullständiga instruktioner om hur man går vidare.
Observera att detta är ett tillbehör och att micro:bit köpes separat.