|
Micro:bit V2 Klasset

Micro:bit V2 Klasset

Art. nr: 123566
Klassrumspaket med 10 st BBC micro:bit Version 2, 10 st 1 m USB-kablar, 10 st batterihållare och 20 st AAA-batterier.
Läs mer
 
2 622 kr exkl. moms
 
 
 
Finns i lager
 
 

Information

Microbit version 2 med ännu fler funktioner!
På själva kortet finns nu en liten högtalare och en mikrofon samt att microbitloggan fungerar som en touchsensor. Resetknappen har även fått funktionen att agera av- och påknapp (försätta i viloläge) och en ledlampa för att visa om den är på och av.


Den nya micro:bit V2 bygger på den gamla micro:bit V1 med samma funktioner som radio , kompass, accelerometer, ljusmätare, tempratursensor och programmerabar 25 LED-display. Den ansluts som tidigare via USB eller Bluetooth. På kortets nederkant har micro:bits kopplingskontakter omformats så det ska vara bättre passform för att koppla dit labsladdar så kallade krokodilsladdar.


Du programmerar micro:bit genom antingen Blockprogrammering (som bygger på JavaScript) eller textprogrammering (i JavaScript eller Python). Allt du behöver för att komma igång hittar du på Microbit.org och välj ”Let’s code”. Den officiella editorn Makecode känner av om du anslutit en micro:bit V1 eller V2. I varje kategori i Makecode editorn så hittar du längst ner de nya blocken för micro:bit V2.

 
 

Relaterade produkter

Micro:bit V2 Single board
Micro:bit V2 Single board
Art. nr: 123314
Microbit version 2 - nu med ännu fler funktioner!