Start | Hela sortimentet | Programmering | micro:bit & tillbehör | micro:bit Uppladdningsbara batterier 3st
micro:bit Uppladdningsbara batterier 3st

micro:bit Uppladdningsbara batterier 3st

Art. nr: 115095

Extra tillbehör för micro:bit batteriladdare.

3-pack 

Tillfälligt slut
164 kr
 
Antal
 
 
 

Produktbeskrivning

Nu kan du äntligen få ett uppladdningsbart batteri till micro:bit. På detta sätt kan engångsbatterier av Alkaline slopas helt och du gör naturen en stor tjänst.

LiFePO4 är en miljövänlig batteriteknologi med hög prestanda och säkerhet. Kan ej brinna även om höljet blir punkterat. Nominell batterispänning är 3.2V med kapacitet på 400 mAh.

Batteriet är testat på en micro:bit med alla LED tända och klarar då >48 timmar på en laddning. Laddtid är <2 tim och du kan ladda om batteriet >1000 gånger. Batteriets livslängd beräknas till 10 år. Levereras i paket med 3 st batterier.

Batterierna har en 15 cm lång anslutningssladd med JST-kontakt och passar direkt i micro:bit eller laddare. OBS! laddas endast med tillhörande laddare, se grundpaket artikel 17-602

Batteriets nominella spänning 3.2V är anpassad till specifikationen för micro:bit. Andra uppladdningsbara batterier med LiPO teknik har nominell utspänning på 3.7V som på sikt kan förstöra micro:bit. Spänningsområde för micro:bit skall ligga inom intervallet 3.0V - 3.5V.

 

LiFePO4 (Litium, järn och fosfat) Alla ämnen är vanligen förekommande i naturen och innehåller inte några giftiga tungmetaller.

 
 

Relaterade produkter

Micro:bit
56648
Micro:bit
Kombinera kreativitet med enkel kodning i fyra olika program...
micro:bit Batterikit med laddare
115096
micro:bit Batterikit med laddare
Slopa engångsbatterier och använd uppladdningsbara istället!