Ljudstigar

Ljudstigar

Art. nr: 113408

Ljudstigar består av olika pappersark där varje ark är illustrerat med stockar, stenar och kottar som alla ska uppfattas som ljudstigar. Själva grundprincipen i materialet är att handen och ögat rör sig på dessa ljudstigar och att rösten följer denna rörelse.

 

 

Finns i lager
184 kr
 
Antal
 
 
 

Produktbeskrivning

Ljudstigar består av olika pappersark där varje ark är illustrerat med stockar, stenar och kottar som alla ska uppfattas som ljudstigar. Själva grundprincipen i materialet är att handen och ögat rör sig på dessa ljudstigar och att rösten följer denna rörelse. Med hjälp av valfria leksaksfigurer som rör sig på Ljudstigarna samtidigt som man gör olika ljud så tränas röstkontroll, uttal och medvetenheten om röstens tonrörelser, styrkevariation och varaktighet.


Materialet Ljudstigar används också med fördel tillsammans med materialet Ordfigurer, artnr113723, där specifika språkljud tränas. Enkelheten i materialet Ljudstigar visar hur lätt det är att skapa material för träning av röstkontroll.


Materialet Ljudstigar består av färdiga ljudstigar på A4-ark, men också av klippark där stenar, stockar och kottar kan klippas ut för att läggas samman till Ljudstigar som tränar det man specifikt har behov av. Handens och ögats rörelser som följer ljudstigarna kan vara rak och jämn, stigande eller fallande eller en kombination. Väljer du att beställa till Ordfigurerna så kan de springa, åka, hoppa, åla och gå på Ljudstigarna samtidigt som de talar eller sjunger på sitt eget språk.


Vi rekommenderar att man använder Ordfigurer tillsammans med Ljudstigar då många av lekförslagen i handledningen bygger på lek med Ordfigurer. Men det går att använda andra figurer om man önskar. Pappersark med ljudstigar. Allt tryckt i färg på tjockt papper som levereras i hela A4-ark liggande i en mapp med utförliga instruktioner och lekförslag.

 
 

Relaterade produkter

Fraskort, paket 1
113376
Fraskort, paket 1
Enkla vardagsfraser med många användbara tecken. 50 stycken ...
Fraskort, paket 2
113377
Fraskort, paket 2
Enkla vardagsfraser med många användbara tecken. Fraskort 2 ...
Fraskort Vuxen
113403
Fraskort Vuxen
50 stycken kort med fraser hämtade från Fraskort 1 och 2. I ...
Grimaskort
113423
Grimaskort
Grimaskorten tränar munmotorik, tungmotorik och medvetenhet ...