ÖPPNA WORKSHOPS  HT-19


Håll utkik efter VT-20 kommande workshops!


Vill du boka en workshop för hela din enhet? Vi kommer gärna till er!

Skräddarsydda workshops

Vårt mål är att visa hur man på ett praktiskt sätt kan använda digitala verktyg i skola och förskola. Våra workshops är verksamhetsnära och anpassas efter deltagarnas förkunskaper. De praktiska övningarna är ämnesintegrerade och kopplade till styrdokument som åligger skola och förskola.

Varje kurstillfälle inleds med en inspirationsföreläsning och därefter följer en hands-on workshop. Vi fortbildar såväl större som mindre grupper, arbetslag, skola/förskola eller kommun. Workshopen pågår i tre eller sex timmar samt förläggs till er enhet/skola/förskola om inte annat önskas.

Låter detta intressant?

Kontakta oss på kurs@hos.se eller ring på 08-564 714 42

så berättar vi mer om vad vi kan göra specifikt för er. 


Digitalisering i förskolan - kreativa och interaktiva miljöer

Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan.

I den här workshopen får du inspiration till hur du i undervisningen kan utforska och skapa med nya digitala verktyg, som komplement till vårt fysiska material. Du får utveckla din digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnens.

Tillsammans skapar vi en fysisk och interaktiv lek- och lärmiljö. Vi kommer att testa olika digitala verktyg som kan bli en naturlig del för dig som arbetar i förskolan. Vi kommer att skapa digitala miljöer, undersöka med digitala mikroskop och programmera Makey Makey. Efter workshopen kommer du få med dig konkreta exempel, tips och idéer för fortsatt arbete på din förskola.

   ORT
DATUM

TID

Malmö, Lekolar AB

26/11

kl 17-20

                                                 

Pris: 860 kr exkl moms

Anmäl dig här


Digga IT - digitala miljöer i förskola, skola och på fritids

I denna workshop visar vi exempel på hur man kan skapa enkla digitala lärmiljöer och hur du som pedagog kan integrera digitala verktyg i din undervisning. Du får grundläggande kunskaper om hur digitala verktyg kan bli en naturlig del för dig som pedagog.

Under kursen kommer du få bekanta dig med Green Screen, Stop Motion, programmering i Scratch tillsammans med Makey Makey. Du kommer få med dig konkreta exempel, tips och idéer på hur du kan arbeta ämnesövergripande med digitala verktyg. Våra workshops är verksamhetsnära och väl förankrade till olika ämnen och mål i läroplanen, både för förskola, skola och fritidshemmet.

 

             
      
      
ORT
DATUM
TID
Nya workshops presenteras inom kort
                                      

Pris: 860 kr exkl moms

Anmäl dig här


Digitalt berättande med Green Screen och Stop Motion

Den här kursen är för dig som är verksam i förskola/skola och är nyfiken på hur du kan arbeta med animeringstekniken Stop Motion och Green Screenteknik i din undervisning. Du får testa olika typer av Green Screenutrustning och appar för animering.
Vi går igenom redigeringsteknik i iMovie och du kommer att lämna kursen med inspiration och användbara tips för att enkelt komma igång med digitalt skapande och berättande på din förskola/skola. OBS: Kursen kräver iPad och appar.

          
ORT
DATUM
TID

Nya workshops presenteras inom kort

 

                                       Pris: 860 kr exkl moms

Anmäl dig här
Programmering i förskolan

Kom igång med programmering i förskolan.

Den här kursen är perfekt för dig som vill få en grundläggande förståelse för programmering och datalogiskt tänkande. Kursen ger dig många praktiska och lustfyllda utmaningar. Workshopen innehåller laborativa övningar och lekar med våra populäraste robotar.

Efter kurstillfället har du fyllt din "kodportfölj" till bredden och kan sätta igång med programmering, både analogt och digitalt. Du får tips och idéer om hur du tillsammans med barn kan utforska den digitala världen.


       
ORT
DATUM
TID

Nya workshops presenteras inom kort
                                       Pris: 860 kr exkl moms

Anmäl dig här 


Programmering i skolan

Lär dig koda med dina elever.

Få massor av tips och idéer om hur du kan introducera programmering och datalogiskt tänkande i ditt klassrum. Du får lektionsupplägg och tips på ämnesövergripande arbetssätt som passar både skola och fritidshem.

Under kurstillfället får du arbeta praktiskt med enkla robotar, testa analoga övningar och lekar. Var med och skapa en naturlig progression i elevernas lärprocess. Efter kursen kan du enkelt komma igång med programmering i skolan tillsammans med dina elever.


       
ORT
TID

Nya workshops presenteras inom kort

                                       Pris: 860 kr exkl moms

Anmäl dig här


Programmera med micro:bit

Redo att ta nästa steg med micro:bit?

Denna workshop riktar sig till dig som testat micro:bit och vill få ut mer av denna fantastiska lilla mikrodator. Under workshopen kommer du få skapa kreativa projekt med micro:bit och dess tillbehör. På så sätt har du möjlighet att utforska kortets fulla kapacitet. Vi kommer att använda oss av blockprogrammering men du kommer även ha möjlighet att programmera med text i JavaScript samt Python. Målet är att du ska få tillräckligt med kunskap för att sedan skapa egna projekt med dina elever.

 

       
ORT
DATUM
TID
Nya workshops presenteras inom kort
                                       Pris: 860 kr exkl moms

Anmäl dig här

Kombinera workshop med materiallåda!

Låter väl som en bra lösning? Vi har lådor som passar våra fortbildningar i programmering och digitala verktyg i skola och förskola.

Vill du veta mer? Kontakta oss på kurs@hos.seKontakta oss på kurs@hos.se