Kom-igång-Workshops

Vårt mål är att visa hur man på ett praktiskt sätt kan använda programmering i skola och förskola. Våra workshops är verksamhetsnära och anpassars efter deltagarnas förkunskaper. De praktiska övningarna är ämnesintegrerade och kopplade till de styrdokument som åligger skola och förskola.

Varje kurstillfälle inleds med en inspirationsföreläsning. Därefter följer en introduktion till programmering samt övningar i analog programmering och datalogiskt tänkande.
Workshopen avslutas med utvärdering och återkoppling.
 

       

Programmering i förskolan


15/5 - Medborgarskolan, Örebro

17/5 - Medborgarskolan Odenplan, Stockholm

21/5 - EC Södertull, Malmö

Tid kl 16.00-19.00 (Malmö 17.00-20.00)Pris: 680:- exkl moms


Anmäl dig här


Arbetar du i förskolan och är nyfiken på programmering? Då är den här kursen perfekt för dig! Efter kursen kommer du att ha en ökad förståelse för programmering och datalogiskt tänkande samt att du kan utföra analoga övningar och lekar tillsammans med barn i förskolan. Du får tips och idéer om hur du tillsammans med barn kan utforska den digitala världen. Workshopen innehåller laborativa övningar och lekar med roboten Blue-Bot samt vår nya favorit Ozobot.     

        

Robotar i undervisningen åk F-5


16/5 - Tekniska museet, Stockholm

22/5 - Medborgarskolan Örebro

22/5 - EC Södertull, Malmö

Tid kl 16.00-19.00 (Malmö 17.00-20.00)Pris: 680:- exkl moms


Anmäl dig här


Från höstterminen 2018 är programmering inskrivet i kursplanen för matematik och teknik. Förbered dig redan nu och få massor av tips och idéer om hur du kan introducera robotar och datalogiskt tänkande i ditt klassrum. Under kurstillfället får du arbeta praktiskt med enkla robotar, testa analoga övningar och lekar. Du får lektionsupplägg som passar till robotarna Blue-Bot och Ozobot och efter kursen kan du enkelt komma igång med programmering tillsammans med dina elever.    

       

Kom igång med micro:bit


23 maj - EC Södertull, Malmö

24 maj - Medborgarskolan Odenplan, Stockholm

29 maj - Medborgarskolan, Örebro

Tid kl 16.00-19.00 (Malmö 17.00-20.00)Pris: 680:- exkl moms


Anmäl dig här


Micro:bit - den lilla mikrodatorn alla pratar om!
Vill du få grundläggande kunskap om micro:bit och blockprogrammering är den här kursen rätt för dig. Målet med denna workshop är att du ska få en förståelse för programmering och datalogiskt tänkande samt att du kan utföra analoga övningar med dina elever.
Efter kursen kommer du att kunna arbeta praktiskt med micro:bit för att nå de nya målen i kursplanerna för matematik och teknik. Workshopen innehåller laborativa övningar och lektionsupplägg. Börja koda nu!


Programmera mera
       

Bortom Blue-Bot


2/5 - Tekniska museet, Stockholm                   

Kl 16.00-19.00


Pris: 680:- exkl moms

 

Anmäl dig här 


Har du redan arbetat med Blue-Bot och analoga öveningar och vill bekanta dig dig med nya programmeringsverktyg? Under tre timmar kommer du att få testa olika produkter och därmed få utökad kunskap och nya idéer om hur du kan arbeta med programmering. Kursen vänder sig till dig som arbetar med barn i förskolan eller med yngre barn i skolan och vill få ny inspiration.  

       

Digitalisering i förskolan


31/5 Medborgarskolan, Odenplan Stockholm


Tid kl 16.00-19.00 


Pris: 680:- exkl moms


Anmäl dig här


Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan. 
I den här workshopen får du lära dig hur du kan använda nya verktyg i det pedagogiska arbetet för att utveckla barns digitala kompetens. Skapa en fysisk interaktiv lärmiljö - testa digitala mikroskop, sätt sinnet i fokus och utforska med hjälp av digitala verktyg.             Fördjupning micro:bit

19/4 Stockholm, Welcome Hotel, Barkarby

Kl 16.00-19.00Pris: 680:- exkl moms


Anmäl dig här


Blir du omkörd av dina elever? Då är det dags att öka tempot! I denna workshop får du testa nya spännande experiment och lära dig mer om sensorer, servo och andra tillbehör för micro:bit. Efter kursen är du redo att ge eleverna nya utmaningar i klassrummet. Workshopen vänder sig till dig som redan har grundläggande programmeringskunskap.             Lär dig koda robotar med
Swift Playgrounds24/4 Stockholm, Welcome Hotel, Barkarby

Kl 16:00-19:00Pris: 680:- exkl moms


Anmäl dig här


I denna workshop introduceras du i Swift - ett kraftfullt programmeringsspråk från Apple som proffsen använder för att bygga dagens populäraste appar. Vi går igenom grunderna i Swift och du får bekanta dig med robotarna Sphero och Dash. Efter kursen har du fått ökad förståelse för olika blockprogrammeringsspråk och är redo för att arbeta med kod i klassrummet.Vill du boka en workshop för hela din enhet?
Vi kommer till er!

Läs mer om våra utbildningar här