ÖPPNA WORKSHOPS   HT-19
Digitalisering i förskolan - kreativa & interaktiva miljöer

Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan.

I den här workshopen får du inspiration till hur du i undervisningen kan utforska och skapa med nya digitala verktyg, som komplement till vårt fysiska material. Du får utveckla din digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnens.

Tillsammans skapar vi en fysisk och interaktiv lek- och lärmiljö. Vi kommer att testa olika digitala verktyg som kan bli en naturlig del för dig som arbetar i förskolan. Vi kommer att skapa digitala miljöer, undersöka med digitala mikroskop och programmera Makey Makey. Efter workshopen kommer du få med dig konkreta exempel, tips och idéer för fortsatt arbete på din förskola.


   ORT
DATUM

TID

Nyköping, Nyköpings Arenor

25/11

kl 16-19

Malmö, Lekolar AB

26/11

kl 17-20

                                                 

Pris: 860:- exkl moms

                 

Anmäl dig här


Digga IT - digitala miljöer i förskola & på fritids

I denna workshop visar vi exempel på hur man kan skapa enkla digitala lärmiljöer och hur du som pedagog kan integrera digitala verktyg i din undervisning. Du får grundläggande kunskaper om hur digitala verktyg kan bli en naturlig del för dig som pedagog.

Under kursen kommer du få bekanta dig med Green Screen, Stop Motion, programmering i Scratch tillsammans med Makey Makey. Du kommer få med dig konkreta exempel, tips och idéer på hur du kan arbeta ämnesövergripande med digitala verktyg. Våra workshops är verksamhetsnära och väl förankrade till olika ämnen och mål i läroplanen, både för förskola, skola och fritidshemmet.

 

             
           
      
ORT
DATUM
TID
Stockholm, Tekniska Museet

6/11            kl 16-19
Falun, Falu Fängelse Vandrarhem 7/11 kl 16-19

Borlänge, ABF Borlänge - Nedansiljan

11/11 kl 16-19
Nyköping, Nyköpings Arenor 28/11   kl 16-19

                                      


Pris: 860:- exkl moms

           


Anmäl dig här


Digitalt berättande med Green Screen och Stop Motion

Den här kursen är för dig som är verksam i förskola/skola och är nyfiken på hur du kan arbeta med animeringstekniken Stop Motion och Green Screenteknik i din undervisning. Du får testa olika typer av Green Screenutrustning och appar för animering.
Vi går igenom redigeringsteknik i iMovie och du kommer att lämna kursen med inspiration och användbara tips för att enkelt komma igång med digitalt skapande och berättande på din förskola/skola. OBS: Kursen kräver iPad och appar.

          
ORT
DATUM
TID
Stockholm, Tekniska Museet 6/11 kl 16-19

 

                                       Pris: 860:- exkl moms

           Anmäl dig här
Programmering i förskolan

Kom igång med programmering i förskolan.

Den här kursen är perfekt för dig som vill få en grundläggande förståelse för programmering och datalogiskt tänkande. Kursen ger dig många praktiska och lustfyllda utmaningar. Workshopen innehåller laborativa övningar och lekar med våra populäraste robotar.

Efter kurstillfället har du fyllt din "kodportfölj" till bredden och kan sätta igång med programmering, både analogt och digitalt. Du får tips och idéer om hur du tillsammans med barn kan utforska den digitala världen.


       
ORT
DATUM
TID
                                       Pris: 860:- exkl moms

           Anmäl dig här


 

Programmering i skolan

Lär dig koda med dina elever.

Få massor av tips och idéer om hur du kan introducera programmering och datalogiskt tänkande i ditt klassrum. Du får lektionsupplägg och tips på ämnesövergripande arbetssätt som passar både skola och fritidshem.

Under kurstillfället får du arbeta praktiskt med enkla robotar, testa analoga övningar och lekar. Var med och skapa en naturlig progression i elevernas lärprocess. Efter kursen kan du enkelt komma igång med programmering i skolan tillsammans med dina elever.       
ORT
DATUM
TID
Falun, Falu Fängelse Vandrarhem 

4/11 16-19
Borlänge, ABF Borlänge - Nedansiljan

14/11 16-19
Malmö, Lekolar AB 26/11 17-20
                                       Pris: 860:- exkl moms

           Anmäl dig här


Programmera med micro:bit

Redo att ta nästa steg med micro:bit?

Denna workshop riktar sig till dig som testat micro:bit och vill få ut mer av denna fantastiska lilla mikrodator. Under workshopen kommer du få skapa kreativa projekt med micro:bit och dess tillbehör. På så sätt har du möjlighet att utforska kortets fulla kapacitet. Vi kommer att använda oss av blockprogrammering men du kommer även ha möjlighet att programmera med text i JavaScript samt Python. Målet är att du ska få tillräckligt med kunskap för att sedan skapa egna projekt med dina elever.

 


       
ORT
DATUM
TID
Falun, Falu Fängelse Vandrarhem

24/10 16-19
Borlänge, ABF Borlänge - Nedansiljan

18/11 16-19
                                       Pris: 860:- exkl moms

           Anmäl dig här
Kombinera workshop med materiallåda!

Låter väl som en bra lösning? Vi har lådor som passar våra fortbildningar i programmering och digitala verktyg i skola och förskola. Vill du veta mer? 

Kontakta oss på kurs@hos.se