Se Utbildningskatalogen som PDF 


Kom-igång Workshops

 

Programmering i förskolan

Kom igång med programmering i förskolan! 
Den här kursen är perfekt för dig som vill få en grundläggande förståelse för programmering och datalogiskt tänkande. Kursen ger dig många praktiska och lustfyllda utmaningar.

Efter kurstillfället har du fyllt din "kod-portfölj" till bredden och kan sätta igång med programmering, både analogt och digitalt. Du får tips och idéer om hur du tillsammans med barn kan utforska den digitala världen. Workshopen innehåller laborativa övningar och lekar med våra populäraste robotar. 
ORT


DATUMTID

Malmö, Travelshop 26/11 kl 15.30-18.30
Falun, Falu Fest och Möten 26/11 kl 16-19                                            Pris: 690:- exkl moms

        Anmäl dig härKom igång med blockprogrammering och micro:bit


Micro:bit - mikrodatorn alla pratar om!
Vill du få grundläggande kunskap om micro:bit och blockprogrammering är den här kursen rätt för dig. Med den lilla mikrokontrollern förvandlas kod till handling i den fysiska världen. Detta gör det lätt att arbeta experimentellt, från det enkla till det komplexa. Målet med denna workshop är att du ska få en förståelse för programmering och datalogiskt tänkande. 
Efter kursen kommer du att kunna arbeta praktiskt med micro:bit och Microsoft Block Editor för att nå de nya målen i kursplanerna för matematik och teknik. Workshopen innehåller laborativa övningar och lektionsupplägg. Börja koda nu!


       
ORT
DATUM
TID

Malmö, Travelshop

26/11 15.30-18.30
                                             Pris: 690:- exkl moms

         Anmäl dig här


 

Programmera mera

Bortom Blue-Bot

Programmering är mer än bara robotar!
Har du redan arbetat med Blue-Bot och vill bekanta dig med nya programmeringsresurser? Under tre timmar kommer du att få testa olika verktyg och därmed få utökad kunskap och nya idéer. Med många praktiska och lustfyllda övningar guidar vi er vidare i programmeringens spännande värld. 
Vi djupdyker i blockprogrammering, både offline/online. Kursen vänder sig till dig som arbetar med barn i förskolan eller med elever i de yngre årskurserna.       
ORT
DATUM
TID
Örebro, Medborgarskolan 5/12 kl 16-19
                                             Pris: 690:- exkl moms

           Anmäl dig här


Digitalisering i förskolan

Stärk din kunskap om hur digitalisering kan bli en naturlig del för barn i förskolan. 

I den här workshopen får du inspiration till hur du i undervisningen kan utforska och skapa med nya digitala verktyg, som komplement till vårt fysiska material. Ni får utveckla er digitala kompetens för att sedan kunna stärka barnens. Vi undersöker också vår roll som pedagoger och medforskare och reflekterar kring begrepp som kan fungera likt en kompass längst vägen. Tillsammans får ni skapa en fysisk och interaktiv lek- och lärmiljö, undersöka med digitala mikroskop och programmera Makey Makey. 


       

ORT
DATUM
TID
Eskilstuna, MunkTell Arena 3/12 kl 17-20
                                           Pris: 690:- exkl moms

           Anmäl dig här

Vill du boka en workshop för hela din enhet?
Vi kommer till er!

Vårt mål är att visa hur man på ett praktiskt sätt kan använda programmering i skola och förskola. Våra workshops är verksamhetsnära och anpassars efter deltagarnas förkunskaper. De praktiska övningarna är ämnesintegrerade och kopplade till de styrdokument som åligger skola och förskola.

Varje kurstillfälle inleds med en inspirationsföreläsning. Därefter följer en introduktion till programmering samt övningar i analog programmering och datalogiskt tänkande.
Workshopen avslutas med utvärdering och återkoppling.

Kontakta oss på kurs@hos.se