Start | LEGO® Education
 
 
 

LEGO Education® för skola och förskola

Det breda sortimentet från LEGO® Education hjälper dig att utveckla elevernas färdigheter inom STEAM, kodning, programmering och robotik - från förskola till gymnasie. Fokus ligger på problemlösning och hands-on-inlärning. Till produkterna hör enkla instruktioner som gör det enkelt att komma igång. Programmera en robot med LEGO® MINDSTORMS®, lär ut grunderna i programmering och kodning med LEGO® Education WeDo 2.0, nyheten SPIKE™ Essential, lär eleverna grundläggande STEAM-kunskap med LEGO® Education SPIKE™ Prime och introducera de yngsta barnen till matematik, naturvetenskap och programmering med LEGO® Education Kodningsexpressen.
 

SORTIMENT

 

Education förskola

För förskolan

WEDO 2.0

För låg- och mellanstadiet

SPIKE™ PRIME

För mellan- och högstadiet

MINDSTORMS®

För mellanstadiet, högstadiet samt gymnasiet
 

SPIKE™ Essential

För förskolan - åk 5
 

Behöver du hjälp att komma igång?

Vi erbjuder skräddarsydda workshops för din enhet. Vi besöker er på plats eller digitalt.
Våra workshops leds av certifierade LEGO® Education Academy utbildare och programmets innehåll kommer att ge dig grundläggande förståelse samt idéer för hur du kan tillämpa LEGO® Educations sortiment eller en specifik produkt i lärandet och på din enhet.
Anmäl ditt intresse för workshop och utbildning här
 

Lektionsplaneringar

Hos LEGO® Education hittar du kostnadsfria lektionstips inom programmering, teknik, naturvetenskap och matematik.
Här finns allt du behöver för att planera en riktigt bra lektion!
 
 
 

SPIKE Prime - för undervisning i STEAM-ämnena

LEGO® Education SPIKE™ Prime är ett verktyg för undervisning i naturvetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap, konst och matematik (förkortas STEAM på engelska) för elever i årskurs 6-8.
LEGO® byggdelar kombineras med lättanvänd hårdvara och ett intuitivt programmeringsspråk med dra-och-släpp-funktion, vilket bygger på Scratch. Eleverna får lära sig att tänka kritiskt och lösa problem.

Den programmerbara hubben är en avancerad, men lättanvänd enhet som har 6 in-/utdataportar, en panel med 5x5-lampor, Bluetooth-anslutning, en högtalare, ett 6-axlat gyroskop och ett laddningsbart batteri.

Innehåller även motorer och sensorer som tillsammans med LEGO® byggdelar låter eleverna bygga robotar och andra interaktiva modeller. Innehåller kom igång-material, en app med enhetsplaneringar och webbaserade lektionsplaneringar som i de flesta fall kan slutföras inom 45 minuter – inklusive byggande och kodning.

Med lärarstöd, kom igång-guider och lektionsplaneringar är SPIKE™ Prime ett utmärkt sätt att stärka elevernas självförtroende och grundkunskaper inom STEAM och ge dem goda förutsättningar för framtiden.
Ladda ner SPIKE Prime Software
 
Hör Richard Duncan, vår utbildningspedagog och LEGO® Academy Teacher Trainer berätta om ämnesövergripande lärande med SPIKE Prime
 

LEGO® Education support

Har du frågor om en produkt från LEGO® Education är du välkommen att kontakta:
Richard Duncan, utbildningspedagog och LEGO
® Academy Teacher Trainer 
Tel. 070-091 29 05 eller mail richard.duncan@hos.se
Sofia Winerdal, utbildningsansvarig
Tel. 070-000 94 79 eller mail 
sofia@hos.se
Det finns också hjälp att få på LEGO´s hemsida. Här finns en grundlig FAQ till alla produkter.

LEGO® showroom

Välkommen till vårt showroom på Tekniska museet i Stockholm.
Museivägen 7, 115 27 Stockholm

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, the SPIKE logo, MINDSTORMS and the MINDSTORMS logo are trademarks and/or copyrights of the LEGO Group. Used with permission. ©2020 The LEGO Group.