Start | Makeblock
 
 

Makeblock Education

Makeblock Education är en serie produkter för teknikförståelse, programmering och ämnesöverskridande STEAM-lärande för förskola, grundskola och gymnasium! De olika produkterna från Makeblock är utveklade för att följa barnet hela vägen från förskolan till gymnasiet och flera av produkterna kan även kombineras och användas tillsammans. För de yngsta barnen finns mTiny, Codey Rocky och Neuron och för de äldre barnen finns Neuron och mBot.

 

SORTIMENT

 

Makeblock AI & IoT Robot Education Kit
129283
Makeblock AI & IoT Robot Education Kit
Innehåller mBot och flera extra moduler och byggdelar. Eleve...
Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0
129124
Makeblock Ultimate Robot Kit V2.0
Ett avancerat programmerbart utbildningspaket för elever 14 ...
HaloCode Standard Kit
129125
HaloCode Standard Kit
Halocode är en liten enkortsdator för programmering, teknik ...
Makeblock Explorer Kit - mBot
123575
Makeblock Explorer Kit - mBot
En utbildningsrobot för elever från 14 år och uppåt. Den har...
Makeblock HaloCode
129126
Makeblock HaloCode
Halocode är en liten enkortsdator för programmering, teknik ...
 
 

Makeblock mTiny - för föskolan och lågstadiet

mTiny är en pedagogisk robot för barn i förskolan och lågstadiet. Roboten styrs med den medföljande läspennan som läser av programmeringsbrickorna och bygger på programmeringsspråket Scratch jr. mTiny kan både direktstyras med läspennan och programmeras att utföra en serie av kommandon som längre förflyttningar, rörelser, animationer genom ljud och ljus. På detta sätt uppmuntras kreativitet och problemlösning inom bl.a. matematik, musik och konst.

mTiny är en skärmfri, taktil programmeringsrobot. Det innebär att det inte behövs någon dator eller lärplatta för att använda den (eventuella programuppdateringar behöver göras via en dator). 

mTiny har mer än 10 olika känslouttryck och 300 ljudeffekter. Detta gör det möjligt att arbeta med känslor och berättande.

Från 4 år.

 
 
 

Makeblock Codey Rocky - för lågstadiet och mellanstadiet

Codey Rocky är en pedagogisk robot som passar bra att använda för att introducera programmering för barn i lågstadiet och mellanstadiet.
Codey Rocky är lätt att komma igång med och passar bra för nybörjaren och blir i takt med barnets utveckling en mer avancerad robot som ger mängder av möjligheter med sina sensorer och funktioner. Codey Rocky består av två delar, Codey som är hjärna och den enhet man programmerar samt den bandvagnsliknade underdelen Rocky som gör att man kan köra roboten.

Det finns tre sätt att styra och reglera Codey Rocky - en fjärrkontroll likt en joystick, en ritfunktion där eleven ritar på skärmen hur Codey Rocky ska röra sig samt ett programmeringsläge där eleven programmerar med blockprogrammering. Codey Rocky är kompatibel med Makeblock Neurons
Kan anslutas via USB-kabel samt Bluetooth. Kan anslutas trådlöst till dator via medföljande Bluetooth-dongeln.

 
 
 

Mackeblock mBot - robotprogrammering för skolan

mBot är en robot för STEAM-undervisning för elever på mellanstadiet och uppåt, vilket gör det enkelt och roligt att lära ut och lära sig robotprogrammering. Med hjälp av endast en skruvmejsel och de medföljande steg-för-steg-instruktionerna kan eleverna bygga en robot från grunden och uppleva glädjen i att skapa hands-on.

I processen kommer eleverna att lära sig om robotik och många olika elektroniska delar, få förståelse för grunderna för blockbaserad programmering och utveckla sin designfärdighet och förmåga att tänka logiskt.

 
 
 

Makeblock Neuron - programmeringsbara elektroniska moduler

Neuron från Makeblock Education bygger på programmeringsbara elektroniska moduler inklusive ljus, ljud och sensorer som kopplas samman genom magnetfästen. Med modulerna kan eleverna skapa sina egna skapelser med hjälp av videoinstruktioner.

Makeblock Neuron Inventor Kit består av 8 programmeringsbara elektroniska moduler och Makeblock Neuron Creative Lab Kit 2.0 består av hela 30 programmeringsbara elektroniska moduler, såsom LED-display, kamera, ultraljudssensor och motor.

Modulerna kopplas samman genom magnetfästen och ansluts via Bluetooth (4.0+) till programmeringsappar där eleverna kan programmera dem. På detta sätt får eleverna genom ett enkelt och laborativt arbetssätt en introduktion till IoT, som efterhand kan utvecklas till mer avancerade projekt

I Neuron-appen (Android & IOS) kan eleverna programmera sina skapelser genom flödesbaserad programmering, där de länkar de olika modulerna till varandra och programmerar dem.

I appen Makeblock kan eleverna programmera Neuron i blockprogrammering.

Neurons är kompatibel med
 Makeblock Codey Rocky.