|
Start | Tekniska Museet, Stockholm
 

Välkommen på våra instalives, webbinarier och labb!

 

Hospedagogens instalives, webbinarier och labb ger dig som deltagare inspiration, vägledning och kreativa hands-on tips!

Vi tittar närmare på produkter du kanske redan har i din verksamhet eller som du är nyfiken på och vill veta mer om. Webbinariet sker digitalt i ett öppet forum via Microsoft Teams på utvalda datum och är helt kostnadsfritt. Boka dig för ett webbinar, håll utkik efter kommande webbinarier - Eller ta del av ett inspelat webbinar! Du hittar dem här nedan.
 
 

Kommande live och labb!

 
 
 
 
 
ANMÄL DIG HÄR!

MATTELABB - Hur kan vi arbeta med elever i svårigheter?

9 oktober, kl. 15.00- 16.00

De allra flesta lärare har någon gång träffat på elever som påvisar matematiksvårigheter och i alla klassrum sitter någon eller några elever som får kämpa med matematikämnet. Syftet med det här webbinaiet är att ge dig en ökad kunskap kring akiviteter och material. Johanna Bolling är speciallärare i matematik och har undervisat i matematik i hela grundskolan. Hon har även varit förstelärare i matematik och matematikutvecklare där hon arbetar med undervisningsutveckling. Nu har du chansen att ta del av Johannas klokskaper och konkreta tips.
 
Webbinariet är helt kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams. Under webbinariet har du även möjlighet att via chatt ställa frågor.

 
 
ANMÄL DIG HÄR!

NYHETER & FAVORITERLABB - Pedagogerna visar!

14 oktober, kl. 15.00- 16.00

Lekolars pedagoger har valt ut nyheter och favoriter från vårt breda sortiment! Häng med på en underhållande timme där pedagogerna visar och beskriver produkter för både skola och förskola. Få med dig tips, övningar och idéer till din undervisning.
Kanske hittar du en ny favorit eller hittar ny inspiration till gamla trotjänare.
 
Webbinariet är helt kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams. Under webbinariet har du även möjlighet att via chatt ställa frågor.

 
 
ANMÄL DIG HÄR!

KLASSRUM FÖR ALLA LABB - Studiero, struktur & tydlighet

5 november, kl. 15.00- 16.00

Helen Larsson kommer i detta labb fokusera på studiero som bla kan skapas genom material i lärmiljön och struktur med tydlighet. Helen har många års erfarenhet av att jobba med elever med NPF-diagnoser och jobbar med att skapa en tillgänglig lärmiljö. Häng med när Helen berättar om favoritprodukter ur Lekolars sortiment för studiero och NPF!
 
Webbinariet är helt kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams. Under webbinariet har du även möjlighet att via chatt ställa frågor.

 
 
ANMÄL DIG HÄR!

LÄS PÅ RECEPTET-LABB - Så får du högläsning att bli extra språkutvecklande

12 november, kl. 15.00- 16.00

De flesta av oss vet att det är bra att läsa högt – men varför är det så? Och finns det knep som gör läsningen extra språkutvecklande? Med avstamp i egen och andras forskning berättar logopeden Karin Myrberg om läsning kopplat till små barns språkutveckling, flerspråkighet och de språkliga problem som kan uppstå. Men framför allt visar och berättar hon om Läs på receptet – en metod för att få till mer språkutvecklande läsning - på förskolan, i andra verksamheter och inte minst hemma.
 
Webbinariet är helt kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams. Under webbinariet har du även möjlighet att via chatt ställa frågor.

 
 
 

EXPERIMENTLABB - Teknik "Teknikgrytan"

Håll utkik efter datum och tid!

 
 

EXPERIMENTLABB - Geologi & astronomi "Rymdstenen"

Håll utkik efter datum och tid!

 

Titta på våra inspelade webbinarier och labb när du vill!

 
Se SMÅ GENIERLABB här!

SMÅ GENIERLABB - Konkret undervisning i förskolan!

Bekanta dig med Små geniers läromedel.
Aline och Anna, förskollärare och grundare av Små genier berättar under labbets gång om hur du kan arbeta med naturvetenskap, värdegrund och hållbar utveckling i förskolan.
De bjuder även på tips på olika aktiviteter hämtat från Små geniersläromedel. Allt från naturvetenskapliga aktiviteter till aktiviteter om hur man kan arbeta med barns självkänsla. Små geniers läromedel är framtagna för att fungera som ett stöd för pedagoger och för att stödja barns mångsidiga utveckling.

 
Se MATTELABB här!

MATTELABB - Lika för alla!

Tillsammans med våra pedagoger Sofia och Victoria tittar vi närmare på hur du kan ta in matematiken på ett lekfullt och lustfyllt sätt i förskolan. Du kommer att få flera enkla men kreativa tips och idéer på hur du kan skapa olika mötesplatser för barn där matematiken får vara i centrum. Du får också lära dig mer om hur du både planerat och spontant kan lyfta matematiken i barnens vardag.

 
Se INKLUDERANDELABB här!

INKLUDERANDELABB - Lika för alla!

Häng med på ett inkluderandelabb tillsammans med Johanna Abdo – grundaren av ”ELSA & SAM”. Här får du konkreta tips kring hur du kan skapa en mer inkluderande pedagogisk miljö och hur mångfald kan bli en naturlig del av barnens vardag. Johanna brinner för att alla barn ska känna sig sedda och värdefulla, och utifrån material från ELSA & SAM bjuder hon på inspiration till pedagogisk lek som uppmuntrar till roligt lärande.

 
Se WINTER WONDERLABB här!

WINTER WONDERLABB -
Överraskande experiment och undersökningar!

Labbet som bjuder på roliga och överraskande experiment och undersökningar - Christmas style!
Under ca en timme bjuder vi på ett härligt och juligt experimentlabb som passar dig som arbetar i förskolan och grundskolans tidiga år. Skapa egna badbomber, testa fysikexperiment, labba med vatten och snö samt hur du kokar världens bästa Grinchen-slime! Vi har även smygpremiär på vår roliga och händelserika julkalender! Kika in i vår tomteverkstad och få tips och inspiration!

 
Se SPHEROLABBET här!

SPHEROLABB - Koda, spela och upptäck!

Den programmerbara robotbollen är enkel för nybörjare, men kan också användas av den mer avancerade användaren, på grund av ett varierat och roligt programmeringssätt. Vi visar dig massor av aktivitetstips och förslag på lektionsupplägg som du kan använda i din undervisning. Bolt som golvrobot, Bolt i vatten eller som målarpensel? Här kommer du få förståelse för hur du kan använda Sphero Bolt som en del i ett större STEAM-projekt. Häng med på en härlig timme med roboten som passar alla!

 

 
Se BLUEBOTLABB 2 här!

BLUEBOTLABB - Tips med nygammal favorit!

Under en timme får du massor av inspiration av pedagogerna på Hands-On Science. Vår bästa kompis är tillbaka i en uppdaterad version! Lär dig allt om favoritrobotarna Bee-Bot och Blue-Bot. Under en timme får du bekanta dig med de enkla men avancerade robotarna som passar både för förskola och skola. Du får lära dig grunderna i programmering tillsammans med robotarna samt en massa roliga och lärorika undervisningstips! Integrera robotarna i skolans alla ämnen eller gå på äventyr med Blue-Bot i förskolan

 

 
 
 
 
 
Se ALLA inspelade labb här!
 
 

Välkommen till en sensorisk upplevelse i vårt showroom!

Söker du inspiration och kunskap till din förskola, skola eller fritidsverksamhet? Ta med arbetsgruppen eller kollegorna och besök oss i vårt härliga showroom i Bromma. Utforska och djupdyk i en fantastisk sensorisk miljö - där alla sinnen stimuleras. Testa robotar, Green Screen och få kunskap om digitalt- och analogt lärande.

Vill du veta mer och boka in ett besök? Välkommen att kontakta vår pedagogiska expert Sofia Winerdal.
 

Workshops och utbildningar - på plats eller digitalt! 

Kunskap, inspiration och hands-on!

Hands-On Science har verksamhetsnära utbildningar som anpassas efter era önskemål och deltagarnas förkunskaper.
 
Vi erbjuder workshops, föreläsningar och webbinarier där vi inspirerar och utbildar dig som pedagog. Vi är specialister inom programmering, digitala verktyg och kreativt skapande med naturvetenskapligt fokus. Vårt mål är att visa hur du på ett praktiskt sätt kan använda digitala verktyg i skola och förskola. Vi kan även inspirera dig till att skapa kreativa, sensoriska lärmiljöer som är anpassade till din enhet. Våra workshops bygger på praktiska övningar som är hands-on, ämnesintegrerade och kopplade till styrdokument som åligger förskola och skola. Vi skräddarsyr gärna en workshop för hela din enhet - mindre såväl större grupper, arbetslag, skola, förskola och kommun - på plats eller digitalt! Tveka inte att höra av dig till vår pedagogiska expert Sofia Winerdal.
 
 
 
 

Säg hej till våra pedagoger Sofia och Richard!

Sofia Winerdal är i grunden lärare och har stor erfarenhet av undervisning i grundskolan. Hon arbetade tidigare som IKT-ansvarig och hade som uppdrag att implementera digitala verktyg som en naturlig del av skola och förskola. Sofia har en genuint intresse för att skapa digitala lärmiljöer, sinnesrum och för programmering i skolan och förskolan. Hon brinner för en mer jämlik digitalisering av utbildningsväsendet och drivs av att alla pedagoger ska ha samma rätt till fortbildning och tillgång till de verktyg och pedagogiska koncept de behöver för att bedriva en inkluderande undervisning. Sedan 2016 arbetar Sofia som pedagog och utbildningsansvarig på Hands-On Science. Sofias Linkedin-profil

Sofia Winerdal
Pedagogisk expert
 
 
Richard Duncan har stor erfarenhet från fritidshemmen i Nacka Kommun där digitala verktyg var ett naturligt inslag i undervisningen, hans uppdrag var att öka elevers och lärares digitala kompetens. Richard är sedan 2018 STEAM-expert på Hands-On Science och brinner för att STEAM-verktyg ska bli en naturlig del för barn och elever under hela skol- eller förskoledagen.

Richard Duncan
LEGO® Educaton Teacher Trainer & STEAM-Expert
 
 

Följ oss digitalt!

Följ oss i våra sociala kanaler och få massor med lektionsplaneringar, guider, tips och idéer.

Här har vi även tävlingar med jämna mellanrum - med fina priser.

 
 
 

Kombinera workshop och utbildning med material!

Det låter väl som en bra lösning?
Vi hjälper dig att sätta ihop en komplett paket
som passar våra utbildningar för skola och förskola.