|
Start
 

Följ Tistelfjärilens livsstadier och odla fjärilar!

Se hur små växande larver blir puppor och sedan utvecklas till vackra fjärilar. Under ca tre veckor får ni möjlighet att följa denna magiska förvandling. Det är enkelt och roligt och barnen och eleverna får tillsammans utforska de olika stadierna i fjärilens livscykel. 

 

Tre sätt att beställa fjärilar på

Steg 1 - beställ startkit eller påfyllnad

Beställ ett Startkit eller en Påfyllnad. Försändelsen med bur och värdekupong eller bara värdekupong skickas till den adress du angivit. 
Om du ska arbeta med NTA-temat Fjärilens Liv så kontaktar du din NTA-samordnare för att få en värdekod. Du ska ha gått temautbildning i Fjärilars liv för att få beställa en klassuppsättning fjärilslarver.

Steg 2 - registrera din värdekod och boka leverans

När du fått hem din värdekupong ska du registrera den värdekod som står på blanketten. Detta görs på www.insectlore.co.uk 
Nu ska du också ange vilket datum du vill att larverna ska skickas från England. Ungefär en vecka efter det datum du valt så kommer larverna. 
Här finner du en mer specifik GUIDE på hur du gör.

Steg 3 - leverans av fjärilslarver

Vid leveransen ligger fjärilslarverna förpackade i en liten burk. Låt locket sitta kvar under hela larvstadiet, annars kan det komma in bakterier. Maten som finns i burken räcker för hela larvstadiet. Under ca 10 dagar får ni nu följa hur larverna äter och växer. Sedan börjar de sätta sig i locket för att bli puppor.

Fjärilar går att odla hela sommaren!

Fjärilar går att odla hela sommaren - en rolig och spännande aktivitet på fritids, förskola och kanske i hemmet!
Men för skolorna som har skolavslutning i juni rekommenderar vi att ni beställer hem startkit eller påfyllnadskit, men sedan väntar med att boka leverans av era larver till augusti när ni åter är på plats. Så, tänk på att lov och långhelger inte bör sammanfalla med fjärilsodlingen. Beräkna en utvecklingstid på mellan 3-5 veckor (temperaturberoende) från det att ni fått era larver. Larverna skickas med post från vår leverantör InsectLore i England. 

Här nedan hittar du all information kring att odla fjärilar

 
 

Sortiment fjärilar

 
Fjärilshus
Fjärilshus
Art. nr: 114692
Nätbur till fjärilar och andra insekter.
Fjärilar komplett (kod)
Fjärilar komplett (kod)
Art. nr: 56392
Startsats med fjärilsbur och värdekod för beställn...
Fjärilar, påfyllnad (kod)
Fjärilar, påfyllnad (kod)
Art. nr: 56393
Värdkod för beställning av en burk med 5 larver + ...
 

Se vårt inspelade webbinar om fjärilar

FJÄRILSLABB - Följ Tistelfjärilens livsstadier!

Under en timme visar vi hur lätt och spännande det är att odla fjärilar i skolan eller förskolan. Vi går igenom Tistelfjärilens olika steg som i verkligheten tar 3-5 veckor. Allt från att ni tar emot larverna på posten till att ni kanske öppnar fönstret och släpper ut de vackra fjärilarna i friheten. För dig som är nyfiken på att odla fjärilar och kanske aldrig tidigare gjort det eller för dig som haft fjärilar förut, men vill fräscha upp dina kunskaper och få lite mer inspiration.