Hos.se använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Start | Om oss

Om oss

 
 

Hands-On Science

Hands-On Science har ett rikt utbud av naturvetenskapliga läromedel. Vi erbjuder spännande produkter och fortbildning för kreativ inlärning!
 

Hands-On Science historia
Det hela började 1991 när Bengt, civilingenjör, blev erbjuden att följa med Ericsson Radio System till USA för att utveckla mobiltelefonin i landet.

Agneta, som är biolog, arbetade då som volontär i den amerikanska skola där familjens tre barn gick. Där fick de uppleva hur effektivt lärandet kan bli när så många sinnen som möjlig får arbeta under inlärningsprocessen. I engelskan finns ordet “hands-on” som beskrivning för detta arbetssätt.
Vid hemkomsten till Sverige 1995 startades företaget av Agneta som enskild firma. Familjen hade då fortfarande små barn. Med oavlönat arbete och blygsam omsättning fick Hands-On Science gradvis växa efter familjens förutsättningar. Vinsterna investerades i nya produkter vilket ledde till att även Bengt kunde ansluta sig till verksamheten år 2007 då företaget ombildades till ett aktiebolag. Innovation, förmåga att analysera vad kunderna efterfrågar och anpassa produktutbudet efter detta har varit ett allmänt kännetecken för företaget.

Agneta och Bengt Nilsson, Grundare av Hands-On Science AB
 

Hands-On Science och Lekolar

I mars 2019 blev vi ett systerföretag till Lekolar AB www.lekolar.se med en gemensam ägare Nalka Invest AB. Tillsammans med Lekolar AB är vi nu marknadsledande i Norden på att skapa lärmiljöer i skolor och förskolor genom att tillhandahålla pedagogiska produkter, möbler, inredning, lekplatsutrustning mm. 
Som ett fristående bolag inom Lekolarkoncernen fortsätter vi att erbjuda vår specialistkompetens och gedigna sortiment inom programmering, digitala verktyg och kreativt skapande med ett tekniskt och naturvetenskapligt fokus.

Med en stark ägare vill vi fortsätta att inspirera pedagoger till en mer "Hands-On undervisning" i skola och förskola.

Team Hands-On!