|
Start | Om oss

Hands-On Science

Spännande läromedel och kompetensutveckling för kreativ inlärning!

Vi har valt ut intressanta och stimulerande material och produkter så att barn och elever ska få mer hands-on upplevelser i verksamheten - det är Hands-On Science!

Fokusområden är de naturvetenskapliga ämnena, matematik, teknik, biologi, fysik, kemi och programmering - där STEAM är en viktig del i utbudet med innovativa och kreativa utbildningskoncept.

För de yngre barnen finns ett brett och gediget sortiment med sensoriska läromedel – material som väcker lusten till att lära och utforska.

För att knyta samman våra hands-on läromedel erbjuder vi även kompetensutveckling i form av produktkunskap och inspiration. Våra pedagoger erbjuder Workshops och skräddarsydda utbildningar – på plats eller digitalt. Vi välkomnar även till kostnadsfria digitala webbinarier och labb som ger dig som deltagare inspiration, vägledning och kreativa hands-on tips. I våra sociala medier får du dagligen ta del av tips, produktnyheter och mängder av inspiration.

 
 

Det började så här

Hands-On Science grundades 1995 av biologen Agneta Nilsson med en vision om att göra No-undervisningen mer stimulerande och hands-on. Sedan dess har Hands-On Science produktsortiment utvecklats i takt med förändringar i läroplanen samt efter pedagogernas behov och intresse.
 

Hands-On Science och Lekolar

År 2019 blev Hands-On Science AB ett systerföretag till Lekolar AB www.lekolar.se med en gemensam ägare Nalka Invest AB. Tillsammans med Lekolar är vi nu marknadsledande i Norden på att skapa lärmiljöer i skolor och förskolor genom att tillhandahålla pedagogiska produkter, möbler, inredning, lekplatsutrustning mm. Som ett fristående bolag inom Lekolarkoncernen fortsätter Hands-On Science att erbjuda sin specialistkompetens och gedigna sortiment inom programmering, digitala verktyg och kreativt skapande med ett tekniskt och naturvetenskapligt fokus.

Vi på Hands-On Science vill tillsammans med Lekolar inspirera pedagoger till en mer "hands-on undervisning" i skola och förskola - med en gemensam mission att hjälpa barn att växa med en lust att lära!
 
 

 
En del av