Start

Vi kommer till er eller besöker er digitalt!

Workshops, utbildningar och webbinarier med Hospedagogerna - Kunskap, inspiration och hands-on!

Vi erbjuder workshops, utbildningar och webbinarier där vi inspirerar och utbildar dig som pedagog i programmering, digitala verktyg och kreativt skapande med tekniskt och naturvetenskapligt fokus. Vårt mål är att visa på hur du på ett praktiskt sätt kan använda digitala verktyg i skola och förskola. Samt hur du kan skapa kreativa, sensoriska lärmiljöer som du kan tillämpa och bygga på din förskola. Vi skräddarsyr gärna en workshop för hela din enhet - mindre såväl större grupper, arbetslag, skola, förskola och kommun - på plats eller digitalt!

Kommande webbinarier

Hospedgogens webbinarier ger dig som deltagare inspiration, vägledning och kreativa hands-on tips!

Vi tittar närmare på produkter du kanske redan har i din verksamhet eller som du är nyfiken på och vill veta mer om. Webbinariet sker digitalt i ett öppet forum via Microsoft Teams på utvalda datum och är helt kostnadsfritt. Boka dig för ett webbinar, håll utkik efter kommande webbinarier - Eller ta del av ett inspelat webbinar!
 
 

SINNESLABB - Sensorisk sensation

8 december kl. 16.00-17.00

Skapa ett sinnesrum eller en kreativ lärmiljö!
Hur skapas ett sinnesrum eller en kreativ lärmiljö på förskolan, skolan eller fritids - En plats där barnens hjärnor får pusta ut en stund? Sinnesstimulering kan göras på en mängd olika sätt. Kuber, stenar, bollar och en projektor med projektionsnät som skiftar färg skapar nyfikenhet och spänning. Likaså speglar i olika former och utföranden som plötsligt blir ett spegelrum.
Under en timme bekantar vi oss med begreppet Sinnesrum/Sinneslabb och botaniserar bland sensoriska produkter med pedagogiska tips och idéer.
Under webbinaret har du även möjlighet att via chatt ställa frågor till pedagogerna.
Webbinariet är helt kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams.
Anmäl dig här!
 

Webbinar - LEGO® Education SPIKE™ Essential 

25 november kl. 15.00-16.00

Vi tittar närmare på LEGO Education SPIKE Essential - Nyheten och efterträdaren till WeDo 2.0
Under en timme tittar vi på SPIKE™ Essential som är efterträdaren till WeDo 2.0. SPIKE™ Essential är det senaste från LEGO® Education - Ett helt nytt läromedel som hjälper dig att komma igång med programmering för elever i förskoleklass till åk 5. Vi tittar även på kodningen med SPIKE™ Essential som är med Scratch Junior och bygger på symboler och drag-drop teknik. Under webbinaret har du även möjlighet att via chatt ställa frågor till pedagogerna.
Webbinariet är helt kostnadsfritt och sker via Microsoft Teams.

 

Inspelade webbinarier

 

ROBOTLABB 2 - Vi tar nästa steg!

Se Robotlabb 2 här!
Under en timme visar vi ett arbetssätt som kan utmana lite och hur man programmerar med appar! Blue-Bot har med sin nya "Blue´s Blocs" app fått helt nya möjligheter! Och efterföljaren Rugged Robot som även kan användas utomhus får under denna timme lite mer utrymme. Cubetto som är den tredje i startfältet kan på ett enkelt sätt användas för lite mer avancerad programmering, så som funktion eller loop. Sist men inte minst presenterar vi ROOT rt1. Roboten som kan programmeras vertikalt på en magnetisk vägg eller whiteboard. 
 

SPRÅKLABB 2 - Bokstavslek för alla!

Se Språklabb 2 här!
Lek med bokstäver - en väg till språklig medvetenhet och läsning.
Hanna Malmström från Clicko, delar med sig av tips och erfarenheter kring hur bokstavslek kan bli en naturlig del av barnets vardag. Under en timme får du hänga med på en inspirerande resa med kreativa tips och bra ingångar till barns språkande.
 
 

SPRÅKLABB 3

Håll utkik! Det inspelade webbinariet presenteras inom kort

Bygg språk med tecken!
Kom igång och inspireras av tecken som stöd för språkutveckling!

Elvira Ashby, Huslogoped på Hatten förlag är med oss även denna gång.
Elvira ger dig inspiration och motivation för att komma igång med tecken i din verksamhet.
Vi går igenom grunderna och ger tips och idéer så att du kan komma igång med tecken eller utvecklas vidare. Vi tittar närmare på `Börja-med-tecken-lådan´, visar Hattens `Kom igång-kurs´ och mycket mer!
 
 

FJÄRILSLABB

Se Fjärilslabb här!
Under en timme visar vi hur lätt och spännande det är att odla fjärilar i skolan eller förskolan. Vi går igenom Tistelfjärilens olika steg som i verkligheten tar 3-5 veckor. Allt från att ni tar emot larverna på posten till att ni kanske öppnar fönstret och släpper ut de vackra fjärilarna i friheten. För dig som är nyfiken på att odla fjärilar och kanske aldrig tidigare gjort det eller för dig som haft fjärilar i skolan, men vill fräscha upp dina kunskaper och få lite mer inspiration.
 
 

SPRÅKLABB - Med Babblarna

Se Språklabb med Babblarna här!
Under en timme får du lära dig mer om språkutvecklande arbete med Babblarna i fokus. Som stolt partner till Hatten förlag och här tillsammans med Hattens huslogoped Elvia Ashby går vi igenom våra spåklådor och hur du med Babblarnas hjälp kan träna barn i tidig tal- och språkutveckling. Vi visar det material vi har hos oss och hur du med lekar, litteratur och övningar kan använda Babblarna i ditt dagliga arbete med kommunikation med de yngsta barnen.
 

MAKERLABB - Inred för ett skapande!

Se Makerlabb här!
Under en timme bekantar vi oss med begreppet Makerspace och tittar närmare på hur ett Makerspace kan bli en naturlig del i er verksamhet. Makerspace är en plats där skapande kan ta form, idéer och tankar får utbytas och där samarbetet blir av yttersta vikt för att hitta nya arbetssätt och lösningar på problem. I ett Makerspace, eller en digital ateljé är alla färdigheter viktiga och alla bidrar med sin del. Men framför allt lär man sig av varandra. Genom att kombinera möbler, olika material, digitala resurser, robotar och varierande arbetssätt kan vi följa de så viktiga processerna i ett Makerspace och ett Makerlabb.
 
 

Workshops och utbildningar - på plats eller digitalt!

Hospedagogens workshop är verksamhetsnära och anpassas efter era önskemål och deltagarnas förkunskaper
De praktiska övningarna är hands-on, ämnesintegrerade och kopplade till styrdokument som åligger förskola och skola. Workshops sker på plats i den egna enheten alternativt digitalt. 2,5-3 tim. Workshops på plats inleds med en kort inspirationsföreläsning samt en introduktion. Vi avslutar alla workshops med utvärdering och återkoppling. Vi skräddarsyr gärna en workshop för hela din enhet - mindre såväl större grupper, arbetslag, skola, förskola och kommun - på plats eller digitalt!
 
Ladda ner vår utbildningsbroschyr här - och läs mer!
Anmäl ditt intresse för workshop och utbildning här
 
 

Säg hej till våra pedagoger Sofia och Richard!

 
 
Sofia Winerdal är i grunden lärare och har stor erfarenhet av undervisning i grundskolan. Sofia arbetade tidigare som IKT-ansvarig och hade som uppdrag att implementera digitala verktyg som en naturlig del av skola och förskola. Sofia har en genuint intresse för att skapa digitala lärmiljöer, sinnesrum och för programmering i skolan och förskolan. Hon brinner för en mer jämlik digitalisering av utbildningsväsendet och drivs av att alla pedagoger ska ha samma rätt till fortbildning och tillgång till de verktyg och pedagogiska koncept de behöver för att bedriva en modern undervisning. Sedan 2016 arbetar Sofia som pedagog och utbildningsansvarig på Hands-On Science. Sofias Linkedin-profil

Sofia Winerdal
Utbildare, utbildningsansvarig, lärare & IKT-utvecklare
 
 
 
Richard Duncan har stor erfarenhet från fritidshemmen i Nacka Kommun där digitala verktyg var ett naturligt inslag i undervisningen. Richards uppdrag var att öka elevers så väl som lärares digitala kompetens. Richard är STEAM-expert på Hands-On Science och brinner för att STEAM-verktyg ska bli en naturlig del för barn och elever under hela skol- eller förskoledagen. Richard började som pedagog och STEAM-expert på Hands-On Science 2018. Richards Linkedin-profil

Richard Duncan
Utbildare, LEGO® Educaton Teacher Trainer, IT-pedagog & IKT-ansvarig
 
 

Mässor - där vi finns representerade

Förskola21

20 januari 2022
Nalen
Regeringsgatan 74, Stockholm
Arrangör: Förskola21
 

Guldgruvan - Förskolekonferens

27 och 28 januari 2022
Guldgruvan, Töreboda
Gjutaren Töreboda, Järnvägsgatan 6, Töreboda
Arrangör: Guldgruvan
 
10-11 februari 2022
City Conference Center (Folkets Hus)
Barnhusgatan 12-14, Stockholm
Arrangör: Gothia Kompetens
 

Matematikbiennalen

31 mars - 1 april 2022
Linnéuniversitetet, Växjö
Arrangör: Linnéuniversitetet
 

SETT 2022

26 - 28 april 2022
Kistamässan, Kista
Arrangör: SETT
 

GR Läromedelsmässan 2022

3 - 4 maj 2022
Eriksbergshallen, Göteborg
Arrangör: Göteborgsregionen GR
 
 

Följ oss digitalt!

 
Följ oss i våra sociala kanaler och få massor med lektionsplaneringar, guider, tips och idéer.

Här har vi även tävlingar med jämna mellanrum - med fina priser.

 
 
 
 
 
 
 

Kombinera workshop och utbildning med materiallåda!

Det låter väl som en bra lösning?
Vi hjälper dig att sätta ihop en komplett materiallåda
som passar våra workshops i programmering och digitala verktyg i skola och förskola.